Programok

Karady plakat 1

Bán Zsófia: EL! – KARÁDYÁDA / Karády Katalin-emlékest

Bán Zsófia: EL! – KARÁDYÁDA / Karády Katalin-emlékest

2023. november 26. (vasárnap), 19.00, Egressy Béni VMK / Kiss Péntek József Kamaraterem, Komárom (SK)

Az előadás az Egressy Kamarabérlet része. Kérjük, ha bérlettel nem rendelkeznek, de szívesen megnéznék az előadást, regisztráljanak a ticket@mskskomarno.sk e-mail-címen!

Belépőjegy: 19€

Zenés életpróba Fullajtár Andrea előadásában

Az előadás Karády Katalin rendkívüli művészi karrierjének, a háború alatt tanúsított bátorságának és emberségének kíván emléket állítani, abban az élethelyzetben, amikor az emigrációt választja.

A zenés darab akkor játszódik, amikor a korábban ünnepelt díva Rióba érkezik. Az előadás, amely a riói kikötő bevándorlási hivatalának várószobájában játszódik, Karády karrierjének kialakulását, háború alatti üldöztetését, és az akkori színházi világban történteket dolgozza fel. A darabban próbál felkészülni a bevándorlási hivatal tisztjével való beszélgetésre, azaz szó szerint próbál. Jó benyomást akar kelteni, szorong, hogy mi lesz, ha nem engedik be.

A dráma e feszült várakozás ideje alatt játszódik, még a tiszt érkezése előtt.Fullajtár Andrea hol dívaként, hol drámai színésznőként, hol énekes sztárként hozza elénk az elvonulás, a névtelenség választásának dilemmáját, úgy, hogy közben mindig önmaga marad.