Programok

Balett GISL

Győri Balett - GisL /// XII. FONOGRÁF Fesztivál

Győri Balett - GisL

2023. november 23., 19.00, Komárom, Egressy Béni Művelődési Központ

Belépőjegy: 17€

A Giselle a 19. századi romantikus balett stílusteremtő remekműve, népszerűsége a mai napig töretlen, címszerepe minden balerina álma. Az 1841-ben bemutatott darab Adolphe Adam muzsikájával hódította meg a világot. A produkció valódi kuriózum - a Győri Balett előadásában e misztikus, egyszerre gyönyörű és borzongató történet ezúttal Lajkó Félix zenéjével kel új életre.

A koreográfus, Velekei László így nyilatkozott: „Nekem minden alkotásnál van egy vízióm. A Giselle esetében a halálba táncoltatás volt az a kép, amelynek alapján dolgozni kezdtem. A falusi lány szerelmi csalódása és földöntúli léte történetének esszenciáját egy felvonásba sűrítettem össze. Olyan előadásra törekszünk, amely színházi, egyben balett-, ugyanakkor önálló koncertélmény is.”

Dramaturg - CSEPI Alexandra, Koreográfus - VELEKEI László, Asszisztens - KARA Zsuzsanna, Díszlet - SZENDRÉNYI Éva, Jelmez - GYŐRI Gabi, Fény - STADLER Ferenc, Zene - LAJKÓ Félix

A bemutató a Bartók Tavasz keretében a Győri Balettel és a Fonó Budai Zeneházzal közös programként, a Müpa szervezésében valósult meg.