Egressy Béni Városi Művelődési Központ - színházterem

Az Egressy Béni Városi Művelődési Központ színházterme az egyik legnagyobb befogadóképességgel bíró kulturális rendezvényterem az országban. A színpad műszaki paraméterei és felszereltsége még a nagyszínházi előadások és az élő nagykoncertek igényeinek is eleget tesz. A színházterem befogadóképessége a 600 főt is meghaladja.

Bérelje ki Ön is, kérjen árajánlatot még ma!

Ajánlatkéréssel és információval kapcsolatban keresse fel az Egressy Béni Városi Művelődési Központ titkárságát az info@mskskomarno.sk e-mail-címen!

Készséggel állunk az együttműködés elébe!

Nagyterem1 1
Tiszti Pavilon - díszterem

A Tiszti Pavilon patinás díszterme tökéletes helyszíne esküvőknek, nívós báloknak, konferenciáknak és fogadásoknak.

Bérelje ki Ön is, kérjen árajánlatot még ma – igény esetén teljeskörű rendezvényszervezést, dekorációt és cateringet is biztosítunk.

Ajánlatkéréssel és információval kapcsolatban keresse fel az Egressy Béni Városi Művelődési Központ titkárságát az info@mskskomarno.ske-mail-címen!

Készséggel állunk az együttműködés elébe!


P1120535 HDR 1
Egressy Béni Városi Művelődési Központ - konferenciaterem

Az Egressy Béni Városi Művelődési Központ konferenciaterme tökéletes helyszíne klubesteknek, író-olvasó találkozóknak, kisebb lélekszámú konferenciáknak, családi- és céges eseményeknek, fogadásoknak.

Bérelje ki Ön is, kérjen árajánlatot még ma – igény esetén teljeskörű rendezvényszervezést, dekorációt és cateringet is biztosítunk.

Ajánlatkéréssel és információval kapcsolatban keresse fel az Egressy Béni Városi Művelődési Központ titkárságát az info@mskskomarno.sk e-mail-címen!

Készséggel állunk az együttműködés elébe!

Kiskonferencia2
Tiszti Pavilon - klubhelyiség és konferenciaterem

A Tiszti Pavilon felújított klubhelyisége tökéletes helyszíne klubesteknek, író-olvasó találkozóknak, kisebb lélekszámú konferenciáknak, családi- és céges eseményeknek, fogadásoknak.

Bérelje ki Ön is, kérjen árajánlatot még ma – igény esetén teljeskörű rendezvényszervezést, dekorációt és cateringet is biztosítunk.

Ajánlatkéréssel és információval kapcsolatban keresse fel az Egressy Béni Városi Művelődési Központ titkárságát az info@mskskomarno.sk e-mail-címen!

Készséggel állunk az együttműködés elébe!

Nagykoneferncia1
01
02

Aktuális programok

Arrow prev előző
hónap
Arrow next következő
hónap
Loader
Roby Lakatos ZMENA
Ľubomír Gašpar Quartet feat. Roby Lakatos / koncert

Ľubomír Gašpar Quartet feat. Roby Lakatos
- koncert -

2024. február 02. (péntek), 18.00, Tiszti Pavilon, Komárom (SK)

Roby Lakatos nemzetközileg elismert magyar származású hegedűvirtuóz. Egyenesági leszármazottja a legendás hegedűművésznek és zeneszerzőnek, a verbunkos zene egyik legkiemelkedőbb képviselőjének, Bihari Jánosnak. Roby Lakatos hegedűjátékát - tehetségének és Yehudi Menuhin szakmai támogatásának köszönhetően - a Carnegie Halltól a Vatikánon át a londoni Albert Hallig számos koncerten hallhatta a nagyérdemű. A művész zenei nagyságát világ számos országában rangos díjakkal és kitüntetésekkel ismerték el. Roby Lakatos Mexikó díszpolgára lett, 2021-ben pedig megkapta Spanyolország Kulturális Minisztériuma rangos zenei díját is, amelyet többek között olyan zenei tehetségeknek ítéltek oda, mint Alfred Brendel, Shlomo Mintz, Michael Nyman és Krzysztof Penderecki.

Ľubomír Gašpar népzenei gyökerekkel rendelkezik, de klasszikus zenei és jazz-zenei tanulmányokat is folytatott. A "The Point of view" című albumáért elnyerte a Rádió Head Awards díját. A cimbalmot más szemszögből közelíti meg, mint az általánosan elfogadott felfogás. Különleges érzékkel használja ki a hangszer kínálta lehetőségeket, és olyan zenei elemekkel ruházza fel, melyek alapvetően nem jellemzőek erre a hangszerre. Szívesen merít a különböző népek hagyományos zenei világából, és ötvözi azt a jazz-szel és más műfajokkal is. Mint cimbalmos több nemzetközi hírű együttesnek is tagja, mint például a Ľubomír Gašpar Cimbal Project, a Manuša és a Roby Lakatos ensemble. A Sole formációban pedig nagybőgőn is játszik. Ľubomír Gašpar pályafutása során olyan stílust alakított ki, ami egyedi zenei kézjegyévé vált.

Koncertné turné Ľubomír Gašpar feat. Roby Lakatos z verejných zdrojov podporil KULTMINOR – Fond na podporu kultúry národnostných menšín

2 Nepzenesztalalkozo plakat 2
II. Felvidéki Népzenésztalálkozó

II. Felvidéki Népzenésztalálkozó

2024. február 2-3. (péntek-szombat), Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom / RÉV - Magyar Kultúra Háza

Műsorvezető: Farkas József
Fővédnök: Lakatos Róbert
Főszervező: Egressy Béni VMK, Komárom

PROGRAM

2024. február 2. (péntek)

RÉV – Magyar Kultúra Háza
20:00 – Pósfa zenekar (koncert)
22:00 – táncház a Pósfa zenekarral

A belépés díjmentes.

2024. február 3. (szombat)

Egressy Béni VMK (Kiss Péntek József Kamaraterem) – előadások

10:00 – Varsányi Ildikó: Potta Géza hegedűjátéka
11:00 – Kurdi Gábor: Dunán innen, dudástul - Gyöngyszemek a felvidéki dudahagyományban
12:00 – Dr. Árendás Péter: Felszeg magyar és román népzenéje (Kalotaszeg)

A belépés díjmentes.

Egressy Béni Városi Művelődési Központ (színházterem)

18.00 – ünnepélyes gálaműsor

Közreműködők:

Alt István és zenekara, Bagla Banda, Cseh Tamás Band, Dobroda zenekar, Gímesi Igricek, Hárompatak zenekar, Húros Banda, Korpás Éva zenekara, Kurdi Gábor dudás, Lakatos Áron és zenekara, Németh Dénes és zenekara, Pántlika zenekar, Pengő zenekar, Pósfa zenekar, Sajó Banda, Varjos zenekar, Varsányi Együttes

Belépőjegy: 9€

Kísérőrendezvény:
Táncház 50 – fotókiállítás

A Hagyományok Háza a Táncház Egyesülettel közösen hívta életre a Táncház 50 elnevezésű fotókiállítást – a táncházmozgalom egyik megalapítója, Halmos Béla Széchenyi-díjas magyar népzenész, népzenekutató, hegedűtanár emlékének ajánlva.

Támogatók: Halmos Béla Program, Hagyományok Háza Hálózat Szlovákia, Figur Polgári Társulás

Romeo Julia 2024
GIMISZ Diákszínpad / Rómeó és Júlia – musical William Shakespeare műve nyomán

GIMISZ Diákszínpad – előadás

Rómeó és Júlia – musical William Shakespeare műve nyomán

2024. február 05. (hétfő), 19.00, Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom (SK)

Koreográfus: Petra Pavlovičová

Zenei vezető, korrepetitor: Pálinkás Andrássy Zsuzsanna

Rendező, dramaturg: Bajkai Csengel Mónika

Belépődíj: 5,- eur

Fenntartók: Selye János Gimnázium, Egressy Béni Városi Művelődési Központ – Komárom, Komáromi Jókai Napok Közalapítvány

Támogatók: Kultminor - Kisebbségi Kulturális Alap, Komárom Város

Shakespeare legismertebb drámájának musical átiratát adja elő be a GIMISZ Diákszínpad. A történet Verona városban játszódik, ahol a két módos család élt, a Montague-k és a Capuletek, akik, bár már maguk sem tudják miért, de régi ellenségek voltak. Júlia tizennegyedik születésnapján bált rendeznek a Capulet-házban, amire meghívott barátaival titokban elmegy az ifjú Montague Rómeó is. Az estélyen találkozik Júliával, Capulet úr lányával, és azonnal beleszeret. Így kezdődik a két fiatal szerelmes tragikus története...

Info: ticket@mskskomarno.sk; +421 905 892 579

Elso Magyar Versszinhaz Csa Var Szinhaz Dorottya plakat WEB
Csavar Színház /// Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon

Csavar Színház: Dorottya

2024. február 7. (szerda), 19.00, Egressy Béni VMK – Kiss Péntek József Kamaraterem, Komárom (SK)

Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon

A Csavar Színház előadása„Csokonai Vitéz Mihály Dorottya című művét az általunk már több helyen sikerrel bemutatott stílussal dolgoztuk fel, mely tapasztalataink szerint nagyon népszerű mind a diákság, mind a felnőtt közönség körében. A játékstílus, az élő zene, az improvizáció és az interaktivitás stílusjegyeit ötvözi. Pontos és részletes dramaturgiával fésültük át a művet, s azon szavakat, melyek a mai kor emberének (diákjának) már nem érthetőek, ám játékkal, magyarázattal, vagy zenével mégis érthetővé tettük ezeket. Így az egyetlen gátat - mely Csokonai és a mai kor embere közé rakódott az elmúlt 200 év alatt - lebontottuk, ezzel bizonyítva, hogy a magyar költészet nemcsak magasröptű gondolatok és filozófiák fészke, hanem a nagyszerű és utánozhatatlan magyar humor melegágya is.” Gál Tamás

Rendező: Gál Tamás
Színész: Gál Tamás
Jelmez és bábtervező: Őry Katalin Rozália
Zene: Bodonyi András
Zenész: Lakatos Áron

Jegyár: 14 €

Az előadás az Egressy Kamarabérlet része.

INFO és JEGYEK: ticket@mskskomarno.sk, T: +421 905 892 579

Az előadás időtartama: 60-70 perc / min.

Hot Jazz Band es Illenyi Katica plakat
Hot Jazz Band & Illényi Katica /// koncert

Hot Jazz Band & Illényi Katica

koncert

2024. február 09. (péntek), 19.00, Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom (SK)

Jegyár: 25€

A Kossuth-díjas Hot Jazz Band-et és a Liszt-díjas Illényi Katicát régi barátság fűzi egymáshoz. Utoljára együtt a MOM színpadán pontosan 11 évvel ezelőtt debütáltak közös koncerttel. Nem volt nehéz e barátság megszületése, hisz a művésznő szerelmese a Hot Jazz Band arculatát adó 1920-as, ’30-as, ’40-es évek könnyűzenéjének, s nem csak hegedűművészként ragyogja be a zenei színpadokat, hanem gyakran énekesként, jazz-zenészként és táncosként is megörvendezteti a nagyérdeműt. Ez a sokoldalúság előrevetíti, hogy ezen a vidám estén is pazar programmal áll elő zenekar és vendége. Nem érdemes tehát otthon maradni, várunk mindenki sok szeretettel!


Komarom SK 2024
„Áll a bál!” - Kalap Jakab gyermekkoncertje

„Áll a bál!” - Kalap Jakab gyermekkoncertje

2024. február 10. (szombat), 16.00, Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom (SK)

Kalap Jakab saját dalaiból álló bábkoncertje a folk-világzene sokszínűségét ötvözi a magyar hagyományokkal, kialakítva ezzel sajátos egyedi stílusát, mely nagy sikert arat a gyermekek és szüleik körében. Magával ragadó előadásmódját átszövi a hamisítatlan zenei és színpadi humor, mely egyúttal könnyen emészthetővé teszi a népzenei elemekre épülő produkciót.

Mindenkit szeretettel várunk!

Belépőjegy: 10€

Ismeros Arcok 2024 2
ISMERŐS ARCOK koncert /// Egy a hazánk 20 / vendég: Kor-Zár

ISMERŐS ARCOK koncert /// Egy a hazánk 20 / vendég: Kor-Zár

2024. február 16. (péntek), 19.00, Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Észak-Komárom

PROGRAM
19:00 – Kor-Zár
20:30 – Ismerős Arcok

Jegyár: 17€

INFO: ticket@mskskomarno.sk, +421 905 892 579

Támogatók: Nemzetpolitikai Államtitkárság, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Frankie Lato 5 1
„Zenei utazás hegedűvel - V.“ – jazzhegedű tanfolyam Frankie Látóval

„Zenei utazás hegedűvel - V.“ – jazzhegedű tanfolyam Frankie Látóval

Lektor: Frankie Látó - világhírű jazzhegedű-művész

Helyszín: Egressy Béni VMK – Kiss Péntek József Kamaraterem, Komárom (SK)

Időpont: 2024. február 18. (vasárnap), 10.00-15.00

Részletes tájékoztatás: Hanusz Zoltán – kulturális menedzser, T: +421 903 558 525, E-mail: hanusz.mskskomarno@gmail.com

A tanfolyam részvételi díja: 40€

A világhírű jazzhegedűs, Frankie Látó vezetésével folytatódik a kurzus Komáromban. Immár nem csak hegedűsök, hanem más hangszeresek is jelentkezhetnek, akik érdeklődnek a jazz műfaja iránt és belekóstolnának a zenei improvizáció világába.

Cinderella plakat
CINDERELLA – mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról

A TBG PRODUCTION a RE-PRODUCTION tánckarának közreműködésével bemutatja a CINDERELLA című családi mesemusical-t!


CINDERELLA – mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról


2024. február 18. (vasárnap), 16.00, Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom (SK)


A Cinderella gyermekekhez szóló örökmese, egy nagyszerű családi mesemusical. Garantáljuk, hogy nemcsak a kicsiknek, hanem a szülőknek is maradandó élményt nyújt a TBG és a Re-Production szuperprodukciója.

Az ismert Hamupipőke történet a hagyományos tartalmi formavilágában, ugyanakkor Pozsgai Zsolt író csodálatosan egyedi feldolgozásában, tánc- és mesemusicalként kel életre.

Az alkotók munkáját az eredeti történet alapozta meg, ám ezt rendkívül különleges színpadi látványelemekkel tarkították.

Történetünkben a saját otthonában cselédként élő lány a könyveiből, varázslattal kelti életre a legkülönfélébb mesefigurákat, akik vigasztaló barátaivá válnak. Ők segítenek majd rálelni arra a boldogságra, ami Hamupipőkét méltán megilleti.

Ahhoz, hogy Hamupipőke meglelje párját a Herceg személyében, sok izgalmas kalandot él át. Újra bizonyosságot nyer az, hogy a boldogságot bizony nem adja oly´ könnyedén a sors...

A néző Debreczeni Ildikó látványos jelmezeiben gyönyörködhet és Gömöry Zsolt csodálatos dalait hallhatja. A zeneszámokat népszerű színészek prózai jelenetei kötik össze.


Közreműködők:

A Re-Production 24 fős tánckara

Balázs Csongor

Békefi Viktória

Fésűs Nelli

Gerdesics Ferenc

Gerner Csaba

Kádek Heni

Kautzky Armand

Koós Réka

Muri Enikő

Rácz Zsuzsanna

Riegler Renáta

Szabó Máté

Tatár Bianka

Vajai Flóra

Zakariás Éva

Jegyár: 29€

Csanyi posztkep
„Hogyan értsük félre a nőket?” – 2. rész /// Csányi Sándor vígjátéka

„Hogyan értsük félre a nőket?” – 2. rész /// Csányi Sándor vígjátéka

Írta és rendezte: Csányi Sándor

2023. február 21. (szerda), 19.00

Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárrom (SK)

Jegyár: 20€


Sziasztok, megint én vagyok az, Guszti!

Legutóbb a szülőszobán találkoztunk, ám ezúttal a munkahelyemen várlak titeket.

Elhívtam tizenöt barátomat (véletlenül mindannyiunkat Gusztinak hívnak), hogy mondják el, mit gondolnak a gyereknevelésről, a házasságról és minden másról.

Van élet a szülés után?

Meddig bírják a férfiak behúzni a hasukat, amikor egy fiatal lánnyal beszélgetnek?

Egy tízes skálán mennyit segít, ha anyuka odaköltözik hozzátok?

Meg lehet-e csalni valakit véletlenül?

Létezik-e vasárnapi ebéd húsleves, rántott hús és gyomorgörcs nélkül?

Illetve, hogy jobb ember lesz-e valaki, ha sokat mondják neki?

Gyertek! Jó lesz!

Bossa Rosa 2
EGRESSY JAZZ CLUB – Bossa Rosa /// koncert

EGRESSY JAZZ CLUB – Bossa Rosa /// koncert

2024. február 23. (péntek), 19:00, Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom (SK)

A Bossa Rosa zenei formáció 2022 júniusában alakult. Kezdetben ének, gitár és szaxofon volt a felállás és ez fokozatosan bővült dob, basszusgitár és perkussziós hangszerekkel. A kezdetektől Bossa Nova és Brazil Jazz Fusion stílusban zenélnek. Rosario “Rosi” Portuondo énekesnő autentikus és egyedi hangszíne mindenki számára lenyűgöző élményt ígér. Májusban egy zenei megmérettetés győztesei lettek és ezzel a PET JAZZ 2023 fesztivál megnyitóján léptek fel.

A zenekar tagjai:

Rosario Portuondo – ének

Paulo Da Rosa – szaxofon

Westevi Werlen Ramos Moreira – perkussziós hangszerek

Martin Dohňanský – dobok

Miro Zahradník – gitár

Diana Drobná – basszusgitár

Belépőjegy:

12€ - helyszínen

10€ - bérletben


Részletes tájékoztatás: Hanusz Zoltán – kulturális menedzser, Tel: +421 903 558 525, E-mail: hanusz.mskskomarno@gmail.com


Anyu vegleges
Táňa Kusá: Anyu / premier

Táňa Kusá: Anyu / kamaraelőadás

2024. február 26. (hétfő), 19.00, Egressy Béni Városi Művelődési Központ – Kiss Péntek József Kamaraterem, Komárom (SK)

Szereplők: Kövesdi Szabó Mária, Lakatos Rák Viktória, Olasz István

Rendező: Peter Kováč

Segédrendező: Olasz István

Díszlet: Krnáč Dušan

Annak ellenére, hogy az emlékezetkiesés, a memóriavesztés nem tartozik a leginkább szórakoztató témák közé, a szerzőnek és a színészeknek mégis sikerült a darabot - szeretetteljes és együttérző humorral - igazán élvezhetővé tenni. A darab derűt varázsol a közönség soraiba azokban a pillanatokban is, amelyekben egyébként mindenki sírna...

Nyelv: HU

Belépőjegy: 15€

Támogató: KULTMINOR - Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.

DD2024 plagat HU new small 1
Gyermekek a gyermekeknek 2024

Gyermekek a gyermekeknek 2024

2024. február 29. (csütörtök), 10.00
Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom (SK)

A Regionálne osvetové stredisko v Komárne – Regionális Művelődési Központ, Komárom szervezésében valósul meg az Énekel Az Ifjúság 2024 címet viselő országos verseny előválogatója, melyen Komáromban is a járás gyermek- és ifjúsági énekkarai méretnek meg. Az országos verseny 52. évfolyamának előválogatója, a Gyermekek a gyermekeknek 2024 című komáromi seregszemle minden látogató előtt nyitott.

A belépés díjmentes.

Anyu marcius 1
Táňa Kusá: Anyu / kamaraelőadás

Táňa Kusá: Anyu / kamaraelőadás


2024. március 01. (péntek), 19.00, Egressy Béni Városi Művelődési Központ – Kiss Péntek József Kamaraterem, Komárom (SK)


Szereplők: Kövesdi Szabó Mária, Lakatos Rák Viktória, Olasz István

Rendező: Peter Kováč

Segédrendező: Olasz István

Díszlet: Dušan Krnáč

Annak ellenére, hogy az emlékezetkiesés, a memóriavesztés nem tartozik a leginkább szórakoztató témák közé, a szerzőnek és a színészeknek mégis sikerült a darabot - szeretetteljes és együttérző humorral - igazán élvezhetővé tenni. A darab derűt varázsol a közönség soraiba azokban a pillanatokban is, amelyekben egyébként mindenki sírna...


Nyelv: HU

Jegyár: 15€


Az előadás az Egressy Kamarabérlet része.

Támogató: KULTMINOR - Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.

Arrow prev előző
hónap
Arrow next következő
hónap
Loader

Csoportok