Egressy Béni Városi Művelődési Központ - színházterem

Az Egressy Béni Városi Művelődési Központ színházterme az egyik legnagyobb befogadóképességgel bíró kulturális rendezvényterem az országban. A színpad műszaki paraméterei és felszereltsége még a nagyszínházi előadások és az élő nagykoncertek igényeinek is eleget tesz. A színházterem befogadóképessége a 600 főt is meghaladja.

Bérelje ki Ön is, kérjen árajánlatot még ma!

Ajánlatkéréssel és információval kapcsolatban keresse fel az Egressy Béni Városi Művelődési Központ titkárságát az info@mskskomarno.sk e-mail-címen!

Készséggel állunk az együttműködés elébe!

Nagyterem1 1
Egressy Béni Városi Művelődési Központ - konferenciaterem

Az Egressy Béni Városi Művelődési Központ konferenciaterme tökéletes helyszíne klubesteknek, író-olvasó találkozóknak, kisebb lélekszámú konferenciáknak, családi- és céges eseményeknek, fogadásoknak.

Bérelje ki Ön is, kérjen árajánlatot még ma – igény esetén teljeskörű rendezvényszervezést, dekorációt és cateringet is biztosítunk.

Ajánlatkéréssel és információval kapcsolatban keresse fel az Egressy Béni Városi Művelődési Központ titkárságát az info@mskskomarno.sk e-mail-címen!

Készséggel állunk az együttműködés elébe!

Kiskonferencia2
Tiszti Pavilon - díszterem

A Tiszti Pavilon patinás díszterme tökéletes helyszíne esküvőknek, nívós báloknak, konferenciáknak és fogadásoknak.

Bérelje ki Ön is, kérjen árajánlatot még ma – igény esetén teljeskörű rendezvényszervezést, dekorációt és cateringet is biztosítunk.

Ajánlatkéréssel és információval kapcsolatban keresse fel az Egressy Béni Városi Művelődési Központ titkárságát az info@mskskomarno.ske-mail-címen!

Készséggel állunk az együttműködés elébe!


P1120535 HDR 1
Tiszti Pavilon - klubhelyiség és konferenciaterem

A Tiszti Pavilon felújított klubhelyisége tökéletes helyszíne klubesteknek, író-olvasó találkozóknak, kisebb lélekszámú konferenciáknak, családi- és céges eseményeknek, fogadásoknak.

Bérelje ki Ön is, kérjen árajánlatot még ma – igény esetén teljeskörű rendezvényszervezést, dekorációt és cateringet is biztosítunk.

Ajánlatkéréssel és információval kapcsolatban keresse fel az Egressy Béni Városi Művelődési Központ titkárságát az info@mskskomarno.sk e-mail-címen!

Készséggel állunk az együttműködés elébe!

Nagykoneferncia1
01
02

Aktuális programok

Arrow prev előző
Arrow next következő
Loader
Plagat 6 rocnik COM DANCE kopia
COM-DANCE - modern- és divattáncok járási versenye

A COM-DANCE 6. évfolyama

A Regionális Közművelődési Központ komáromi munkatársai idén a hatodik alkalommal valósítják meg a COM-DANCE-t, a modern- és divattáncok járási versenyét. A versenyzők innen a Tánc napja 2023 címet viselő országos modern- és divattánc seregszemlére juthatnak tovább.

A járási verseny 2023. március 3-án, 11.00-i kezdettel valósul meg a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

A COM-DANCE táncverseny a Komáromi járás modern- és divattáncosainak szól. Olyan nem hivatásos klubokat, csoportokat és egyéni versenyzőket hivatott ösztönözni a táncra és a mozgásra – korhatárra való tekintet nélkül – akik szívesen fogadnák hivatásos koreográfusok tanácsait és örömmel mutatnák be műsorukat a nagy nyilvánosság előtt is.

A rendezvény lehetővé teszi azt, hogy az amatőr és félprofi táncosok és csapatok személyesen is találkozzanak a hivatásos koreográfusokkal. A COM-DANCE egy szemináriummal zárul, melynek keretében minden felmerülő kérdésre válaszolnak a táncművészetek szakértői.

Támogatók:

Fond na podporu umenia a Mesto Komárno

SUSU plak Komarom
Csukás István-Bergendy István: Süsü, a sárkány kalandjai (zenés mesejáték)

SÜSÜ, A SÁRKÁNY KALANDJAI
Csukás István-Bergendy István

zenés mesejáték két részben

Hadart Színház

Szereplők / Účinkujúci
Süsü: Bárány Gergely
Királyfi: Bordás Mihály
Királylány: Bátyai Éva / Enyingi Zsófi
Király: Háda János / Harna Péter
Kancellár: Bor Viktor / Háda János
Dadus: Gyebnár Csekka
Trunkó: Gieler Csaba
Brunkó: Maday Gábor
Sárkányfűárus: Juhász György
Udvari bolondok: Háda Boglárka, Lakatos Réka/Zsigmond Réka
Jeltolmács: Takács Erika


Író: Csukás István
Zeneszerző: Bergendy István
Bábtervező: Lévai Sándor
Díszlettervező: Kovács Yvette Alida
Koreográfus: Jakus Szilvia
Rendezőasszisztens: Skrabán Judit
Rendező/Réžisér: Háda János

Süsü, a sárkány meggyógyítja ellenségét, ezért háromfejű apja kitagadja, testvérei kigúnyolják. A szegény egyfejű menekül, mindenki retteg tőle, mígnem találkozik a Jó Királyfival, aki Süsüt bejuttatja a királyi udvarba...

A “Süsü, a sárkány” legendája lett több generációnak. A bájos mese mélyén egy fontos és ma is erősen aktuális figyelmeztetés rejlik, hogy, aki nem olyan, mint én, tehát MÁS, az nem biztos, hogy ellenséges, sőt, az sem biztos, hogy más, mint én. Hasznos, ha ezt már gyermekkorban kezdik a gyerekek megsejteni, vagy megérezni, esetleg megérteni.

A teljes két felvonásos darab egyedülálló produkció: nagyszínházi önmagában forgó díszlettel, eredeti ruhákkal. Az eredeti bábkészítő által engedélyezett két méter magas Süsüvel, eredeti újrahangszerelt zenével...

AZ ELŐADÁS AZ MTVA ZRT. ENGEDÉLYÉVEL VALÓSUL MEG.

Kakukktojas 2 plakat
Ifjú Szivek Táncszínház: Kakukktojás 2

Az Ifjú Szivek Táncszínház családi előadása Közép-Európa népeinek hagyományos tánckultúráját dolgozza fel. Az autentikus néptáncos és népzenei környezetben kakukktojásként ezúttal a múlt század legismertebb magyar rajzfilm slágerei bukkanak fel. Akárcsak az első részt, felnőtteknek ezt a műsort is kiskorúak felügyelete mellett ajánljuk.

Az előadás Romhányi József, Csukás István, Pethő Zsolt, Hajnal István, jogutódjainak beleegyezésével és Wolf Péter, Deák Tamás szerzők támogatásával és az UMPA Ügynökség engedélyével jött létre.

Tánckar: Gyenes Barbara, Makóová Tamara, Sebő Veronika, Szivós Kata Dóra, Varsányi Ágnes, Vermes Anna, Botló Ákos, Botló Gergely, Brusznyai Erik, Fekete Gergely, Lantos András, Tímár Gergely

Zenekar: Hegedűs Máté – hegedű, Király Miklós – hegedű, Hegedűs Gergely Dávid– brácsa, Király Tamás – nagybőgő

Zene: Hegedűs Gergely Dávid, Hegedűs Máté

Művészeti munkatárs: Varsányi Ági, Botló Ákos

Művészeti asszisztens: Varsányi Zsófi

Rendező, koreográfus: Hégli Dusan

Látvány: DHC

Anyatigrisek pakat A3
Sue Fabisch: Anyatigrisek (musical)

Sue Fabisch: Anyatigrisek (musical)

2023. március 10. (péntek), 19.00
Egressy Béni VMK, Komárom (SK)

A gyermek születése csak az első megpróbáltatás, az anyaság egy életre szól...

Végre Komáromban is megtekinthető a világhírű musical, Sue Fabisch legendás darabja!

Amy, a "mindenórás" kismama babaváró bulit rendez. Az eseményre hamarosan megérkezik Barbara, az érzelmileg túlfűtött főállású háziasszony, Brooke, a munkamániás, folyton stresszes ügyvédnő és Tina, az elvált, megfelelési kényszeres anyuka, hogy együtt lássák el jótanácsokkal a várandós házigazdát, akinek igencsak naiv elképzelései vannak az anyaságról.

A három nőnek hála, már nem sokáig…

Az Anyatigrisek című előadás tabuk nélkül, rengeteg humorral mutatja meg, hogy valójában mit is jelent szülőnek lenni. Nem számít, hogy feketeöves anyuka, vagy fiatal kismama vagy, a másfél órás zenés komédia garantáltan jobb kedvre derít majd. Kell ennél több egy anyának?

Az eredeti angol nyelvű előadást, amely eddig négy kontinensen aratott töretlen sikert, tíz éve játszák folyamatos teltházzal a világ minden táján.

A Liliom Produkció jóvoltából a magyar közönség is végre megismerheti a világhírű musicalt, méghozzá koncertszínházi formában. Fergeteges érzelmi hullámvasút, amelynek minden pillanata élmény!

A koncertszínházi előadásban olyan zenei traktusok hangzanak fel híres musicalekből, amelyek mindenkinek ismerősen csengenek majd... és ez nem véletlen.

Szereplők:
Amy: Király Linda
Barbara: Cseke Katinka
Brooke: Fekete Linda
Tina: Fehér Adrienn

Rendező: Tallós Rita
Szerző: Sue Fabisch
Zeneszerző: Johnny Rogers

Zahrate mi manzela plagat
Donald Churchill: Zahráte mi manžela? (komédia – színházi előadás)

Donald Churchill: Zahráte mi manžela? ...alebo maliar izieb

(komédia – színházi előadás)

2023. március 13., 19.00 (hétfő), Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom (SK)

A „Zahráte mi manžela?” című komédia alkotója Angliában egy igazán elismert és gyakran játszott szerző. Olyan színpadi műveinak a fő célja az, hogy mulattassanak. Az előadás egy klasszikus szerelmi háromszög történetét írja le. A kölcsönös hűtlenségbe keveredett pár bosszút forral. Hogy a történet főszereplője hogyan tud ellenállni ennek a bosszúnak, és milyen szerepet fog az előadásban játszani benne a festő, aki történetesen a mestersége kapcsán van a lakásban, arról igényes humorral mesél ez a színpadi játék.

Szereplők: Zdena Studenková, Zuzana Fialová, Roman Poláčik

Rendező: Ľubomír Vajdička

Jelmez: Katarína Hollá

Díszlet: Jozef Ciller

Belépődíj: 18€

Szlovák nyelvű előadás!

334775380 9944460575580184 1794292649506590686 n
"Őrzők, vigyázzatok a strázsán!" - ünnepi műsor és főhajtás a márciusi ifjak emléke előtt

"Őrzők, vigyázzatok a strázsán!" - ünnepi műsor és főhajtás a márciusi ifjak emléke előtt

2023. március 14. (kedd), 17.00

Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom

Köszöntőt mond:

Langschadl István, a Komáromi Magyar Gimnázium Öregdiákjainak és Tanárainak Baráti Köre elnöke

Keszegh Béla, Komárom város polgármestere

A műsorban fellépnek:

- a Tulipán Óvoda növendékei

- az Eötvös Utcai Alapiskola tanulói

- a Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola diákjai

- a Selye János Egyetem hallgatói

- Dráfi Mátyás, Jászai-díjas, Érdemes Művész

A belépés díjmentes.

Image 6483441
Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes előadása

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes előadása

2023. március 16., 18.00
Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom

Szervező: Ryšavý Boldizsár, Helios Spes PT, Less Károly

Védnök: Keszegh Béla, polgármester

Böjte Csaba szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója, mely gyermekmentő szervezet az Erdélyben élő sanyarú körülmények között tengődő gyermekek felkarolásra alapíttatott. Csaba testvér – ahogyan mindenki szólítja – prédikációiban, könyveiben a szeretet erejét hangsúlyozza. Vélekedése szerint a szeretet az élet legfontosabb feladata, amely a cselekvésben mutatkozik meg.

A szerzetes az előadás előtt 16.00-kor felavatja a felújított 100 IMA KÁPOLNÁT, az összes komáromi felekezet képviselőinek jelenlétében.

A belépés díjmentes.

230317 Revkomarom Mesteremberek
"Mesteremberek" - ARANYOSI Péter humorista önálló estje

"Mesteremberek" - Aranyosi Péter humorista önálló estje

Műsorvezető: Ács Fruzsi

Helyszín: Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom (SK)
Időpont: 2023. március 17., 18.00

Belépőjegy: 14€

Varsoi melodia VMK
Leonid Zorin - Varsói melódia (színmű két részben)

Leonid Zorin

VARSÓI MELÓDIA

Jegyek:

2023. március 18., 18.00 https://ticket.mskskomarno.sk/program/varsavska-melodia/151
2023. március 19., 18.00 https://ticket.mskskomarno.sk/program/varsoi-melodia/153

A színteret és a nézőteret az Egressy Béni VMK színpadán állítjuk fel. A megvásárolt jegyek nem a jegyrendszerben megadott helyekre szólnak - az ülésrendet az érkezési sorrend alakítja majd.

Rendező:

Czajlik József

Szereplők:

Lakatos Rák Viktória

Lucskay Róbert

"Amikor a körülmények igája alatt elvész a saját erőbe vetett hit, amikor az álmokat elárulják... csak a szeretet marad. Egy orosz fiú és egy lengyel lány lírai szerelmi története, amelyet Leonyid Zorin drámaíró mesélt el a múlt század közepén, nemcsak hogy nem veszíti el aktualitását, hanem idővel új hangzást nyer, egyre modernebbé válik. Véletlenül találkoztak egy koncerten: egy lengyel lány és egy moszkvai fiú. Diákok. Életük nagy és tökéletesnek vélt szerelme volt ez. De a boldogságot és a nagy terveket nagyon hamar megtörte egy kegyetlen törvény: Sztálin betiltotta a külföldiekkel való házasságot. A körülmények sajnos erősebbek voltak náluk. És így az élet ment tovább. Tíz év elteltével a fiúból sikeres borász, a lányból Európa-szerte híres énekesnő lett. A tilalmakat már rég feloldották. Bár egy új találkozás minden szunnyadó érzést újra gerjeszt, vajon képesek lesznek-e dönteni és változtatni megszokott és sikeres életükön? A ,,Varsói melódia" egy elképesztően finom, minden lélekben visszhangzó, átható előadás, amelyet átsző a zene, a boldogság, a remények és az álmok várakozása..."

Lakatos Rák Viktória

Foto: Pálinkás Eszter

Varsoi melodia VMK 1
Leonid Zorin - Varsói melódia (színmű két részben)

Leonid Zorin

VARSÓI MELÓDIA

2023. március 19., 18.00, Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom (SK)

A színteret és a nézőteret az Egressy Béni VMK színpadán állítjuk fel. A megvásárolt jegyek nem a jegyrendszerben megadott helyekre szólnak - az ülésrendet az érkezési sorrend alakítja majd.

Rendező:

Czajlik József

Szereplők:

Lakatos Rák Viktória

Lucskay Róbert

"Amikor a körülmények igája alatt elvész a saját erőbe vetett hit, amikor az álmokat elárulják... csak a szeretet marad. Egy orosz fiú és egy lengyel lány lírai szerelmi története, amelyet Leonyid Zorin drámaíró mesélt el a múlt század közepén, nemcsak hogy nem veszíti el aktualitását, hanem idővel új hangzást nyer, egyre modernebbé válik. Véletlenül találkoztak egy koncerten: egy lengyel lány és egy moszkvai fiú. Diákok. Életük nagy és tökéletesnek vélt szerelme volt ez. De a boldogságot és a nagy terveket nagyon hamar megtörte egy kegyetlen törvény: Sztálin betiltotta a külföldiekkel való házasságot. A körülmények sajnos erősebbek voltak náluk. És így az élet ment tovább. Tíz év elteltével a fiúból sikeres borász, a lányból Európa-szerte híres énekesnő lett. A tilalmakat már rég feloldották. Bár egy új találkozás minden szunnyadó érzést újra gerjeszt, vajon képesek lesznek-e dönteni és változtatni megszokott és sikeres életükön? A ,,Varsói melódia" egy elképesztően finom, minden lélekben visszhangzó, átható előadás, amelyet átsző a zene, a boldogság, a remények és az álmok várakozása..."

Lakatos Rák Viktória

Foto: Pálinkás Eszter

334453727 112651031673842 2756409799542163654 n
JULCELLI projekt - Csiba Júlia, Rácz Cello Quartett

Rácz Cello Quartett Polgári Társulás

JULCELLI projekt - Csiba Júlia, Rácz Cello Quartett

Pethő Marcell
Népdalok csellókvartette és énekhangra

2023.03.26., 17.00, Egressy Béni VMK - Kiss Péntek József Kamaraterem, Komárom

ZORAN 2023 KN
ZORÁN koncert

ZORÁN koncert

2023. március 29., 19.00
Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom (SK)

Közreműködők:

Sipeki Zoltán
Kovács Péter "Kovax"
Csányi István
Óvári Éva
Kabelács Rita
Péter Barbara

Jegyár: 26€

Főszervező: www.elokoncert.sk
Társszervező: Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom (SK)

Megeshetne maskepp foto 8
Szívhangok társulat: Megeshetne másképp! (kamaraelőadás)

Szívhangok társulat: Megeshetne másképp!

Az előadás középpontjában egy fiatal nő, Ramóna története áll, akinek éppen első kislánya születik meg.

Az előadás egészségügyi dolgozók, szülészeti aktivisták, roma és nem roma nők személyes történeteire épül. A darabban a történetek elbeszélői maguk játszanak.


Ramóna története arról szól…

... hogy hova jó születni, hol van jó helye egy kisbabának
… hogy egy gyerek születése körül milyen sok emberi kapcsolat alakul
… hogy mennyire egyedül lehet maradni akár sok ember között is
… hogy nők mennyire tudják támogatni, máskor pedig akadályozni egymást
… hogy az intézmények tovább nehezítik a nehéz helyzetben lévők sorsát
… hogy néha egy aláíráson múlik az egész
… hogy milyen könnyen elveszíthetjük a kontrollt saját életünk fölött

Loader

Csoportok